Some info about the author of these pages
Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

Celedina preparati

 
 

Čaj protiv lajmske bolesti

Izuzetna mešavina lekovitih biljaka sa sasvim visokom stopom delotvornosti koristi se za lečenje lajmske bolesti koja zahvata prvo kožu a zatim srce, centralni nervni sistem i zglobove. Uzročnik lajmske bolesti je bakterija spiroheta borrelia burgdorferi koja se prenosi ubodom zaraženog krpelja. Biljna mešavina lekovitog bilja delotvorna je u sve tri faze toka bolesti a dužina terapije zavisi od stadijuma lajmske bolesti.

Kada zaražen krpelj boreliom burgdorferi ubode čoveka prvi znaci bolesti se javljaju posle prvog dana ili do mesec dana. Na mestu uboda krpelja javlja se macula – bubuljica i prstenasto crvenilo – erythema migrans koje se širi. To je siguran znak da je krpelj bio zaražen i početne faze lajmske bolesti – I stadijum. Istovremeno se može javiti i povišena telesna temperatura, glavobolja, bolovi u mišićima i zglobovima. Lokalne limfne žlezde mogu da budu uvećane i bolne. Ako se u početnoj fazi lajmske bolesti ne pristupi lečenju lajmske bolesti posle 6 – 8 nedelja može doći do zapaljenja moždanih opni ili nerava, srčanog mišića, zglobova i drugih organa - II stadijum. Ukoliko se ne počne sa lečenjem lajmske bolesti u II stadijumu posle deset meseci ili nekoliko godina može da dođe do velikog oštećenja zdravlja - III stadijum.

Na našim prostorima je oko 30 % krpelja zaraženo ovom bakterijom. Ubod krpelja je bezbolan a krpelj posle uboda ostaje čvrsto pripijen svojom rilicom za kožu nekoliko dana dok se ne nasisa krvi. Za to vreme dolazi do zaražavanja ujedene osobe ukoliko su se u krpelju nalazile borelije. Lajmska bolest je bakterijska sistemska zaraza koja napada ceo organizam i pripada grupi potencijalno teških oboljenja a karakteristike lajmske bolesti su polimorfna simptomatologija, nepredvidiv tok, sklonost ka recidivima i hronicitetu.

Pakovanje: 100 grama

Cena: 450,00 din.

Naručivanje: 064/474-1369
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one